Första dagen på helgen.

Idag är det fredag, vilket är början på helgen. För mig är det början på jobbet, ska jobba idag, imorgon och på söndag. Idag ska jag först till söta mormor och fira henne på hennes födelsedag! Sen kommer mamma och pappa och hämtar mig efter jobbet så blir det ytterligare en fredag med dem :) Ska försöka köra lite bil i helgen med, kanske får låna den till jobbet. Verkar som att snön smälter där utanför fönstret så snart kanske det går att komma fram på vägarna. Kan dock tänka mig att det är slaskigt på alla gångbanor. Jag vill inte att all snö ska försvinna!!! Ska det bli vår nu? Det kanske är helt okej med vår också...


Ska man snart få se havet som gömmer sig där under?!

Handla? Va? Måste man det?

Kul att jag måste gå och handla frukost imorgon innan jag kan äta någon och just nu håller på att laga pasta med köttbullar kl elva på kvällen för det är det enda jag har hemma typ. Planering? Hade endå en tanke att gå förbi Willys på vägen hem idag men så tänkte jag "nej men jag har ju fil hemma, det räcker". Jo men visst, det hade varit en jätte bra planering om det inte varit för att den hade gått ut och jag fick slänga den. Braaaa Frida. Du sa att du hade bott hemmifrån i hur många år? Fem? Jaha och du har fortfarande inte lärt dig nej ....

Kört i diket? Check.



Idag har jag varit och hämtat ut mitt körkort! Så numera kan även jag stolt visa upp min identitet utan att få någon kommentar om "har du vanligt legg?" eller liknande :) Känns så skönt att ha det där plastkortet i plånboken! Det är en stor seger för mitt ego det här, äntligen slipper jag den pressen, äntligen har jag vunnit! Att jag fick 63 av 65 på teoriprovet stärker ju egot lite extra dessutom hehe ;)

Igår skulle jag ge mig ut själv för första gången, inte tyckt att det varit någon bra idé innan med tanke på hur vägarna har sett ut. Sagt och gjort, jag och mamma satte oss i bilen för att åka den korta vägen till affären för att köpa ost och choklad. När jag kommit en sådär 200 meter kanske så märkte jag att jag skulle få möte på vår lilla väg så jag stannade för att vi skulle kunna mötas. Eller rättare sagt, jag stannade och bilen sladdade ner i diket :P Inte alls långt ner i diket och det var ingen fara med varken bilen eller oss. Men fast satt den likt förbannat så stackars pappa fick komma traskande med spaden så att vi kunde försöka skotta oss loss. Detta fungerade dock inte så han fick hämta den andra bilen för att försöka dra upp oss vilket inte heller fungerade då repet gick av flera gånger. Som sagt så är det en liten väg så efter ett tag hade ytterligare tre bilar hamnat mitt i det hela eftersom de inte kom förbi och tillslut lyckades en av grannarna att dra upp bilen från andra hållet!

Snacka om att jag var skakis och nära till gråt där i början, så himla typiskt! Kunde ju ha hänt vem som helst men var det tvunget att hända mig första gången jag gav mig ut själv efter att ha fått körkort?! (mamma har inte körkort så det räknas som att köra själv ;) hehe!) Men bilen kom upp iaf och jag lyckades köra till affären och köpa min choklad utan ytterligare problem! Kvällen blev bara ett litet mer äventyr än vad jag hade räknat med!


Göteborg Horse Show!

Idag har jag varit på Scandinavium och på Göteborg Horse Show. Susanne vann biljetter på Mix Megapol och var snäll och tog med mig! Vi trodde att det var en heldag men tydligen gällde biljetten bara på dagen, kände oss lite lurade. Men det var en trevlig dag! Fick se lite hoppning, någon clinic, eller vad det kallades, och gymkhana! Varken jag eller Susanne hade varit där på en sådär 10 år så det var ju lite nya namn bland ryttarna. Men vissa gamla godingar som Helena Lundbäck, Malin Baryard, Rolf-Göran Bengtsson och Michael Withaker (ursäkta för diverse felstavningar!) fanns kvar iaf! Hästarna hade dock bytts ut :P Vi satt där på läktaren och försökte komma ihåg alla våra hästkunskaper, tycker vi hängde med rätt bra trots allt.

Mässan var sig ganska lik den också, skillnaden var väl att vi inte sprang runt och letade gratisprover eller köpte massa borstar och grejer! Kände igen en hel del Billdalare, mitt gamla stall, trevligt att se att vissa fortfarande håller på.

Slutade rida när jag tog studenten så det är ett par år sedan nu. Men jag saknar det jätte mycket, speciellt när jag är så nära en massa fina hästar! Har lovat mig själv att när jag får råd så ska jag börja igen. Saknar att fara fram i full galopp på en sommaräng eller att bli hälsad av en varm mule på vintern. Spenderade många år av min ungdom på Billdals ridklubb, det var som mitt andra hem ett tag. Ett tag var jag nog där varje dag bara för att det var så kul! Ska allt tillbaka till hästlivet snart, på något sätt!

Försökt att ladda upp kort från dagen men det fungerar tydligen inte just nu... :(


Världens snällaste mamma!

(och pappa med såklart!)

Jag älskar snö! Jag tillhör dem som fortfarande inte har tröttnat på den. Därimot så har jag tröttnat på det här kalla och torra vädret för min hud klarar inte av det. Jag som är torr av mig i vanliga fall är nu så torr så jag ser ut som ett monster i ansiktet. Alldeles rödflammig och så har ena ögat svullnat upp. Idag är det dock lite bättre och detta tack vare min snälla mamma! Hon tyckte så synd om mig igår så hon tog med mig på en shoppingtur. Vi tog oss till Åhléns på Nordstan och pratade med en tjej som jobbade på Decleor. Kom därifrån med lite olika krämer, något sånt där kit med småburkar och flaskor så jag kunde testa lite. Och vilka bra grejer! Svullnaden och rödheten på ögat började gå ner redan igår kväll och när jag vaknade imorse var jag inte alls lika svullen som dagen innan. Smörjt in mig med något slags serum och dagkrämen idag, får se vad den gör på resten av ansiktet. Kliar som in i norden just nu men jag tror att det är bra, jag tror att den verkar.

Nu gäller det bara för mig att hålla mina kliande fingrar borta från ögonen och ansiktet så att krämerna får göra sin magi!

Jag har tagit körkort!!!!! :D :D :D

Oh yes!!!! Idag är en bra dag för idag har jag tagit körkort!!! Äntligen är det mitt :D Fattar det knappt... Får jag sätta mig i en bil och köra själv nu? Jag? Ensam? Jaaaaa det får jag!!!!

Varit ett nervöst ... jag vet inte vad. Nu vet ni varför magen har bråkat med mig med hehe, stressigt det här ju! Nu kan jag äntligen slappna av. Vilket betyder att jag just nu har världens huvudvärk eftersom jag spänt mig så. Eftersom jag inte berättat för någon mer än mamma och pappa att jag hade uppkörning idag, eller att jag klarat teoriprovet förra veckan hehe, så blev det några förvånade sms svar när jag skickade ut att jag tagit körkort idag hehe! Var tillräckligt nervös utan att alla andra skulle fråga hur det kändes och önska mig lycka till.

Nu ska det firas med att jobba hela helgen :P


Tror jag kommer gå runt och le hela dagen haha!

Lyckligt lottad


Tänk att jag haft sådan tur att jag har fått växa upp där jag gjorde!

Farligt nära.

Att ha ett konditori på vägen hem från bussen/vagnen är farligt! Speciellt när jag vet att de har riktigt goda hallongrottor! Kunde givetvis inte låta bli att köpa en när jag gick förbi imorse. Kom hem, myste ner mig i soffan och hade det rätt gött!


When will I learn?

"Är det någon som vill ha kaffe?" "Ja tack!" svarar jag glatt och häller i mig en kopp. Ångrar mig dock snabbt, kaffe och stressmage hör inte ihop, speciellt inte innan frukost. Att jag inte kan lära mig?

Kvällen igår var iaf mycket trevlig! De där Chalmeristerna var inte så farliga trots allt! Det åts en massa tacos och cheesecake, spelades spel (jag och Oskar vann...!), tittades på OS, hängdes i soffan och snackades en hel del. Med andra ord en mycket lyckad kväll! Måste säga att det är ett gäng riktigt glada och trevliga människor som jag fått äran att lära känna! Trots att de verkar vara ett ganska sammansvettsat gäng så är det inga problem att komma som nykomling och utböling, till och med en blygis som mig trivs!

Ser fram emot en trevlig kväll!

Ikväll väntar en mysig middag hemma hos Oskar med hans klasskamrater. Jag och ett gäng Chalmerister, undra hur det här ska gå hehe! Men de brukar vara snälla så :) Tacos och semlor står på schemat vad jag vet. Sen blir det lite spel, OS.... ja vi får se. Men först ska jag träffa mamma på Frölunda Torg, ska bli mysigt att vara lite med henne. Sen kanske det blir en liten övningskörningstur, vi får se vad som hinns med!

Men först in i duschen! Fast min hud gillar verkligen inte vatten nu som torkar ut den ännu mer än vad den redan är. Jag röstar för sommar och värme så jag slipper gå runt med massa röda fula fläckar lite här och var :P Tror jag ska vira in mig i en stor halsduk ikväll!


Mitt vackra Göteborg i höstas!

Frida vs. magen: 1-0

Precis hemkommen från ett av mina hemliga äventyr. Idag lät jag inte magen och nervositeten ta över så det gick mycket bättre, ett poäng till mig! Men det är fortfarande en del grejer kvar och magen ligger där och lurar ...

Om den får lite glass så kanske den är snäll?!

Vinter vs. sommar



VS


Kanske ett nytt försök, kanske inte.

Magen är upp och ner, in och ut. Vaknade en sisådär 100 gånger inatt. Här gäller det att ta ett djupt andetag och slappna av så kanske saker och ting går bättre. Som att inte det är nog så ser kylan till att mitt öga svullnar och blir sådär härligt eksemigt. Känner mig vacker en dag som denna....

Hade massa saker att göra idag, än så länge har jag inte gjort något utav det. En dusch kanske piggar upp?

RSS 2.0