Merry christmas!



Ja god jul på er! Här uppe i Sälen har jag inte tid att blogga :) Hade iaf en jätte bra julafton! Den mesta tiden gick åt till att äta och titta på Ellen när hon (läs hennes föräldrar!) öppnade alla sina julklappar!!! Fick fina julklappar jag också! Bland annat den gigantiska och jätte varma mössan jag har på kortet ;)

Nu är det dags att gå upp ur sängen och mysa lite med resten av familjen som verkar vara vaken!

Okej, ett litet försök.

Har tänkt och försökt att blogga i flera dagar nu men det går lite sådär, eller ja, det går inte alls. Just nu känns det mycket viktigare att mysa med Ellen och hennes familj ♥ Det har åkts lite skidor för min del men det har myst dessto mer!!! Nu har vi även en till familj på besök så nu är vi fem personer till här uppe. Får väl försöka mig på ett lite längre inlägg nästa vecka eller något när jag har lite mer tid. 



I torsdags tog vi längdskidorna och åkte en tur till Lindalens fäbod. Ellen hade premiärtur i sin alldeles nya och fina pulka. Det var riktigt mysigt att ge sig ut i skogen sådär. Det hade snöat en massa, och fortsatte när vi var ute, så spåren hade snöat igen. Det var verkligen en riktig fjälltur! Men efter de lite mer än 8 kilometrarna som turen var hade jag ont i både hälen och tån på vänsterfoten så sen dess har jag legat lite lågt på skidfronten. Nu känns den dock bättre så imorgon blir det kanske en tur igen. Känns dock inte så lockande när det ska vara 14 minusgrader och blåsa 7 m/s ;) Så vi får se hur det blir hehe.

Nu ska jag nog joina syrran och Anna med lite virkning! Ett pannband är redan klart, får se vad det blir nu. Funderar på ett fodral till min nya mobil som jag inte har köpt än? Eller någon liten figur av något slag? Får leta lite på nätet :)

Sääääälen!

Japp, jag är tillbaka i Sälen och Tandådalen! Har det riktigt mysigt. Igår när jag kom var vi nio stycken men idag är vi bara fyra. Det är jag, syrran, hennes sambo och lilla Ellen! Och Krita, henne höll jag nästan på att glömma. Det ska bli en massa mys, julbak och förhoppningsvis en massa skidåkning. gav mig ut på en längdpremiär förut idag som inte gick helt hundra. Fick skoskav efter jätte kort tid så det var inget skönt alls, vi fick vända tillbaka. Ingen mening att göra det ännu värre än vad det redan var för då blir det inte mycket till skidåkning. Nu sitter jag här med lilla Ellen i knät och har det mysigt!!! Eller ja, så liten är hon inte längre, hon har blivit jätte stor, snart 6 månader. 

Det där med att det är Lucia idag har nästan gått den här stugan förbi. Vi försökte hitta något Luciatåg på nätet, eller ja, information om att det skulle vara luciatåg snarare. Det lyckades vi dock inte så det blir nog inget Luciatåg för vår del. 


Kortet är från förra gången jag var i Sälen men ändå... :)

Julkort, grattiskort mm.



Ja här ovan ser ni en del av vår röra som vi har här hemma på matsalsbordet! Mamma håller på att göra "vinflaskhängare" medan jag pysslar med lite allt möjligt. Har gjort grattiskort, julkort och en sida med mig när jag klättrar. Det får nog bli några mer grattis- och julkort innan jag lägger ner! Det är roligt att ägna en hel dag åt detta, så man får lite gjort!







Här har ni ett litet smakprov på dagens alster! Nu ska jag fixa lite middag här, makaroner och falukorv, en riktig pysslarmiddag :)

Ute hos mamma.

Idag är det scrapping som gäller för hela slanten! Tog mitt pick och pack och stack hit imorse. Nu har jag belamrat halva bordet med mina saker hehe, mamma ska nog få plats hon med ;) Med lite tomtegröt i magen är jag nu redo att sätta igång med att skapa vackra (?!) grattiskort och annat spännande! 


En fylld IKEA kasse! Och det här är inte ens all min packning :P

Hemma på min gata i stan...


...ser det ut såhär! Inte plogat på vägen så långt ögat når. (Det är gångvägen som är skottad.) Bilarna halkade omkring och det såg inte allt för lätt ut att få ut bilarna som stod parkerade ut med gatan. 


Men här ute på landet är det minsann både plogat och sandat! Jag trodde det skulle vara tvärtom?!

God natt!



Snöröjningen på min gata är strålande! Bilen har fått stå hela dagen, har inte vågat flytta den från parkeringen :P Någon (skulle gissa på vaktmästaren) har iaf varit snäll och skottat trottoaren utanför entren åtminstone. Ska bli spännande att försöka flytta bilen imorgonbitti. Tur att Oskar är här och kan hjälpa mig! 

Kvällen har bestått av lite scrapping och annat pyssel. Mitt i allt ringde Malin från Mexico så pratade med henne ett bra tag. Inte pratat med henne på allt för länge så det var riktigt roligt. Sedan blev det matlagning och middag tillsammans med Fanny och Oskar. Gott med riktig mat, sallad och hela alltet till ju! Efter maten har vi mest pysslat med ditt och datt vid våra datorer. Jag har packat ner allt jag ska ha med mig till mamma imorgon. Vi ska ha pyssel/scrappingdag, heeeeela dagen lång! Får se vad vi lyckas åstadkomma på alla dessa timmar... :) 

Nu är det snart dags att sova, redan krypit ner i sängen. Ska bara fixa lite med kort, håller på att ta fram kort från 2010 som jag ska framkalla. Det är en del att gå igenom. 

Sov så gott!

Reseinspiration.



Det blev till att börja med albumet inför vår långresa! Vintern/våren 2012 ska jag, Oskar, Niklas och eventuellt fler ge oss ut på en långresa, främst till Asien. Jag tänker skapa ett inspirationsalbum så att vi kan bläddra bland bilder och utklipp för att få inspiration och ork när allt känns trist och jobbigt med tanke på att vi det närmsta året kommer behöva spara alla slantar vi får in. Det blir till att jobba så mycket det bara går och hitta sätt att spara på. 

Än så länge har jag inte kommit längre än till att klippa i resekataloger och tidningar. Snart dags att börja sätta in lite i albumet :)

Med tanke på vädret...



...utanför mitt fönster tycker jag att det är en väldigt bra dag att stanna inne och pyssla! Nu när Lasses bur är borta så har jag fått mitt skrivbord på plats och min scrappinghörna har åter börjat ta form. Nu saknas bara lite belysning, några hyllor och ett snyggare/ommålat skrivbord så är det perfekt! Lite fler scrappingsaker vore ju inte fel heller ;) Kanske lite mer embossingpulver och lite chalkfärg? Eller varför inte lite distress ink? Aja, nu ska jag sätta igång med något pyssel iaf, kan bara inte bestämma mig för vad jag ska göra....

Julmys!



Igår kväll var det julmys som stod på schemat hemma hos oss. Efter att först ha städat en massa var jag och Oskar uppe på vinden för att hämta ner alla julsakerna. Sedan var det bara att börja julmyset! Det blev glögg och tillslut även julmusik. Fanny tog en paus i sitt pluggande och var med hon också! 



Här har ni resultatet, vi blev riktigt nöjda med vår fina gran! Kvällen fortsatte med pepparkakor, julmust och en värdelös film. Dessutom gjorde vi folieinbakad banan med choklad i, riktigt smarrigt! Jag och älsklingen somnade på soffan någongång under filmen sedan vaknade vi vid halv fyra för att inse att det kanske vore smartare att lägga oss på riktigt :P


Biljetten till Sälen är bokad!

Japp ni såg rätt, jag ska upp till Sälen igen, och det snart. 12 december går Fjällexpressen upp till Tandådalen med mig i den!!! 2 hela veckor får jag där uppe med min syster, hennes sambo och deras underbara lilla dotter!!! Den 22a kommer även mamma, pappa, mormor och moster upp så att vi kan fira jul i snön! Åh jag längtar verkligen!!!!

Det enda tråkiga är att jag måste vara ifrån mitt hjärta i två veckor... men vi ska nog klara oss, tur att Skype finns ;) Vi firar för övrigt vår 4 månaders dag idag! Fast fira den, det ska vi göra imorgon. För älsklingen min sitter på skolan med en massa skolarbete och jag ska strax åka till jobbet. Sista jobbkvällen innan jul... känns både skönt och tråkigt. 

Ha det gött!

1 december!

Okej, riktigt så här mycket snö är det inte i Göteborg... det här kortet är från Sälen!

Idag är början på julen! Och vilken dag, solen skiner, det är snö och minusgrader ute. Kan det bli så mycket bättre?! Måste verkligen ta tag i städandet så att jag kan julpynta här hemma och få det riktigt fint och mysigt. Får ta tag i åtminstone en del av städandet nu innan jobbet så jag slipper allt i helgen. För då är det pyssel och mys som gäller!

RSS 2.0