En dag på stan!

Idag väntar en dag på stan tillsammans med Fanny och Nathalie. Pengar ska spenderas, vänner ska kramas, god lunch ska ätas och förhoppningsvis även glass ätas! Idag hoppas jag även på lite studentflak så jag får visa de där tjejerna hur det ska gå till hehe :)


Första stoppet på stan är frukost!

I väntans tider!

Nu har jag lyckats ta mig från jobbet och även från mina föräldrar och hem till mig själv! Den sista biten var krångligast. Trodde att jag skulle slippa alla studentflak men icke!!! Det var stop på Götaplatsen så bussen kom inte så långt. Tillslut hoppade busschaffören ut och skällde lite på bilarna och en stund senare rullade det sakta sakta lite frammåt. Misstolka mig inte, jag är ingen sur gammal kärring som inte tycker att de borde få åka runt på sin student, tvärtom! Det var ju en del av höjdpunkterna! Men de måste ju inte göra det just när jag ska åka hem ;)

Men nu sitter jag iaf här och vill inte alls ta tag i städningen. Men jag har insett att eftersom Fanny kommer om mindre än tre timmar kanske det är dags att sätta lite fart. Den där söta, men stundtals jobbiga haha, kaninen har ju spritt ut spån över halva lägenheten. Sen så är det någon som har slängt en massa kläder överallt och skapat en hel del disk.... vem det kan vara vet jag faktiskt inte.... ;)

Nä det är väl bara att sätta fart då, för sen kommer hjärtat mitt och då vill jag ju inte städa!


Hur gick det nu då?

Ja med mina två mål för dagen alltså! Jag har ju gett mig ut på springturen som ni redan vet så det är avcheckat! Och med vattnet gick det strålande! Över två liter har jag fått i mig idag :)

Men nu är klockan ställd på 4.15 så det är bäst att jag försöker att få lite sömn. Imorgon väntar smörgåstårtor, räkbåtar och massa andra mackor. Sen får jag skynda mig hem och städa för på kvällen får jag fint besök! Min älskade Fanny kommer och ska bo hos mig till på söndag!!! Är så glad att hon kommer redan imorgon så att vi hinner mysa lite eftersom jag jobbar hela helgen. Kommer bli mys och tjejsnack på hög nivå :)

Sova var det ja.... för jag är ju så sovtrött..... suck!

Nu är hon på gång!

Så här efteråt så känns det ju väldigt skönt och jag känner mig sjukt nöjd! Men när jag sprang ... fasen vad jobbigt det var. Blev inga 5 km... det blev 6 istället hehe! Första varvet gick sjukt långsamt så andra varvet kände jag att det var bäst att öka. Sprang så fort mina små ben kunde bära mig, vilket inte är överdrivet fort iofs hehe. Det som fick mig att orka var tanken på att i augusti visa dem att det visst är krut i den här damen, att jag ska springa ifrån dem allihop (Ja jag vet att det är jätte orimligt men man måste väl få drömma lite?!)!

Nu har jag blåsor under båda fötterna. Känningarna från astman som kom fram börjar iaf så smått att försvinna, ååååh vad jag älskar pollenallergi. Något säger mig att när jag vaknar på torsdag så kommer jag vara stel som en pinne och ha sjukt mkt träningsvärk. Men nöjd som bara den! Är väl inte helnöjd med tiden så den får vara osagd hehe ;) Det här var ju bara en inför-träningsrunda, den räknas inte :P

Ska försöka få till en löptur i helgen mellan allt jobb och mys med Fanny, är dock inte helt övertygad på att jag kommer lyckas. Så tror nästa gång jag springer blir på måndag, då blir det kära gamla Galgberget i Halmstad!

Dags att ge sig ut i spåret!

Nu är jag redo att ge mig ut att springa! Siktar in mig på 5 km idag, det får bli en bra start!


Dagens mål.

Känner att det blir mycket mål här nu men thats it. Dagens mål är att få i mig minst en liter vatten eftersom jag är så kass på att dricka. Tror att det kan vara en bra start för att få mig piggare. Plus att det går nog lite lättare att träna om jag har lite vätska att göra slut på.

Mitt andra mål med dagen är att jag ska ge mig ut på en springtur! Får bli ett varv runt Oxsjön ikväll om jag kan låna bilen. Det är en lagom start. Runt sjön är det 2,5 km och sen blir det ca 3 km om man räknar med till och från bilen. Ja jag vet, inte jätte lång sträcka men nu är det så att jag har inte tränat på ett år eller så. lite realistiskt får det ju vara!

Men först ska jag sätta igång att jobba. Idag är det bokföring som gäller. Imorgon är det kallskänkan och på fredag samt lördag videon. Vem har sagt att man ska ha ett jobb? :P


Frukost: Yoggi yalla! och vatten... bra start på dagen ... eeh.


Slutmålet: Göteborgsvarvet 2011!!!

Japp ni ser rätt, det är slutdestinationen. Eller ja, jag hoppas ju att jag ska leva vidare efter det. Men om ett år är det jag som springer de där 21 kilometrarna och den här gången ska jag inte trilla!!! Dessutom ska jag förbättra tiden från 2008 med en sådär timme hade jag tänkt så målet är att komma i mål på ca 2 timmar.

Det är inga dåliga mål jag har framför mig, men lite press måste jag ju sätta på mig själv. Om jag klarar en mil på en timme i augusti så ska jag väl klara två mil på två timmar ett halvår senare?

Delmål 1: Midnattsloppet

Japp igår tog jag steget och anmälde mig till Midnattsloppet 21 augusti här i Göteborg. Har ju snackat om det ett tag men nu kände jag att det var slutsnackat och att det var dags att göra något åt det. Så nu ska här tränas, för i höst är det jag som ska springa en mil på en timme. Känns som ett rimligt mål faktiskt, om jag bara kunde komma igång med min träning. Förra året sprang jag Vårruset på 26 minuter, det är 5 km. Det var dock utan att ha tränat så tänkte att om jag tränar borde jag ju klara det? Väl? Eller är jag alldeles för optimistisk nu? Drömmer jag för mycket?

Skärpning på alla nivåer.

Ja nu ska det ta mig fasen bli en förändring! Igår anmälde jag mig till två lopp så nu är det bara att börja träna. Tänkte dessutom blåsa livi den här bloggen igen. Inte för någon annan (för helt ärligt, jag tror inte att mina ca 7 trogna läsare inte klarar sig utan mig) utan för min egen skull. För att jag själv ska komma ihåg och för att jag själv ska motiveras.

Vaknade imorse, upptäckte att den där väckarklockan återigen har spelat mig ett spratt och att snooze funktionen inte är vad den borde. Ingen frukost utan slängde snabbt ner alla (förhoppningsvis) saker som jag skulle ha med mig och "sprang" till bussen. Nu sitter jag här och känner att det inte funkar. Jag måste skärpa mig! Måste lära mig att gå upp i tid så att jag kan äta frukost, måste hitta inspirationen till att matlagning faktiskt är kul och sluta vara så lat. Japp, så jag tog mig ett beslut.

Hur länge tror ni det här håller? Nu har jag ju iaf två stora mål som ska uppnås, ett delmål och sen det slutliga målet. Det kanske kan fungera det här, håll tummarna.


Klockan är ställd på 02.30....

Och nej det är inte för att jag ska hinna med nattbussen hem eller något sådant. Utan då ska lilla jag gå upp för att åka till jobbet. Imorgon är min första dag (eller natt ska man kanske kalla det) själv i kallskänkan. Lite nervös är jag allt men jag tror att det ska gå bra. Många mackor ska det göras och många smörgåstårtor. Skönt iaf att det väntas regn för det betyder att det inte kommer gå åt rikigt lika mkt mackor som en solig helg. Bara räkbåtarna till Kba är 25 stycken ... mååånga mackor blir det!

Så nu har jag bäddat ner mig i sängen, eller ja jag har redan legat här en halvtimme. Halv åtta på en fredagskväll.... vad är det här?! Imorgon är det likadant. Tvivlar dock på att jag kommer somna så ska sätta på en film eller något. Kanske lösa korsord?

Marabou Polka!

Idag fick jag äntligen smaka på den nya Marabousmaken, polka! Tittat efter den när jag varit och handlat men då har den inte funnits. Men så idag när jag var på Pressbyrån så fanns den där bland all annan god choklad. Tror inte att det kommer att bli en av mina allra största favvisar men den var riktigt god!!! Absolut ett bra alternativ till Fazer Marianne som annars är min favvis! Äsch vad jag ljuger, jag kommer säkert föräta mig på den om jag känner mig själv rätt, fasen också! Jag som ville börja bli nyttig... köpte iaf Loka citron istället för cola, lite pluspoäng till mig väl?



Någon annan som smakat?!

Plötsligt händer det.

Har precis gjort två ovanliga saker. För det första så åt jag middag vid köksbordet. Brukar inte hända ofta när jag är sjölv, de flesta middagar spenderas i soffan alternativt vid skrivbordet. Och vad gjorde jag efter maten? Jo jag ställde mig och diskade. Detta är något som aldrig förekommer! Men ack så nöjd jag är nu och vad skönt det är att inte ha någon disk! Detta kanske kommer att hända igen... men bara kanske :P

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska hoppa in i duschen eller slå mig ner på soffan direkt. Sen är frågan titta på tv eller faktiskt sätta mig och läsa någon bok?

Hjärnspöken och nostalgitripp.

Det har varit en sådan där dag då jag hållt mig för mig själv i min ensamma vrå. Började pilla med korten och ännu en gång kom jag att tänka på vilka underbara vänner jag har. Och vilken underbar familj. Nu sitter ni där på väggen så att jag kan titta på er när ni inte är här, ett helt collage av kärlek och underbara stunder! Tittade på nya och gamla kort, många minnen som kom upp till ytan. Där var kort på folk jag inte träffat på länge, människor jag en gång älskat, människor jag fortfarande älskar, människor som finns där än idag. När jag tittade på korten från studenten insåg jag hur mycket som har hänt på de här sex åren, men även hur lite som hänt. På många sätt är jag en helt annan människa samtidigt som jag fortfarande är den där blyga, glada tjejen som inte vet vad hon vill.

När jag tänker på alla människor som kommit och gått under åren är det både med glädje och sorg. Sen tänker jag på alla människor jag har runt omkring mig nu. Fina människor som får mig att känna mig älskad, människor som ger mig hjärnspöken, människor som får mig att skratta och le, människor som får mig att önska att jag vore där de är, människor som får mig att vara glad att jag är där jag är.

Under de här sex åren har jag bott i Halmstad, fina underbara Halmstad, lilla, händelselösa Halmstad. Ett tag trodde jag nog att jag skulle fastna där, kanske bosätta mig inne i stan. Men så blev det inte. Och trots att jag många gånger önskar att jag var kvar där så är jag så otroligt lycklig över att bo i mitt kära Göteborg igen. Trivdes i Halmstad men fick aldrig den där känslan, den där känslan jag får nästan varje gång jag åker över Hisingsbron och ser min fina stad och dess hamn. Samma känsla som jag kan få när jag går på Avenyn eller någon annan smågata. Känslan att jag älskar den här stan, känslan av pirr i magen. Det är då jag vet att jag gjorde rätt val.


Många kort blev det, många underbara finns det.

Ingen väckarklocka!

Så himla skönt att få sova ut idag, ingen väckarklocka som väckte mig! Sov till strax efter 10 och sen har jag haft en mysig morgon med frukost på sängen och Våra bästa år. Funderar på om jag ska ta tag i denna dag nu, vet inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på att ta en promenad i solskenet, fast jag har ingen lust att gå ut till all pollen, gör nog faktiskt smartast i att hålla mig inomhus dagar som dessa. Kanske skulle ta och pyssla lite med kort? Framkallade ju faktiskt 50 kort för någon vecka sedan. Upp på väggen ska dem så alla kan beskåda mina fina vänner!

Nya lakan!

Igår var jag och mamma på Ikea. Shoppades inte så jätte mkt men kom därifrån med ett nytt lakan och ett nytt madrasskydd. Har haft lakan i olika färger innan men nu köpte jag ett stort som jag lagt över hela sängen... snart ska springan försvinna helt dock för så fort jag får råd ska det införskaffas en ny och större bäddmadrass.

Efter Ikea blev det en snabbis in på Skopunkten, hittade två par skor, yey! Ett par rosa pumps och ett par svarta tygskor. Fick båda paren för 273.5 kr, mkt bra pris tycker jag! Medans jag var och tittade på skor smög mamma in på Hemtex och köpte två nya, matchande påslakan till mig :) Tack snälla mamma! Så idag när jag lägger mig, vilket blir strax, får jag lägga mig i en nybäddad säng med matchande lakan!! Lyx hehe!


Blåa med vita prickar på (och tvärtom på andra sidan) vilket matchar min blåa vägg, ett himmelsrum!

Tisdag

04.15 ringde klockan i morse, då var jag inte pigg och glad. Sov inte alls bra i natt, vet inte hur många gånger jag vaknade, antingen var det för varmt eller så var det något ljus eller ljud som störde. Men jag tog mig iaf igenom dagen på jobbet! Nu är jag dock trött och tänkte sova lite middag. För halv fyra ska jag hämta mamma på jobbet och sen bär det av mot Ikea. En skoaffär blir det nog med och så ska jag kolla på väska till den lille datorn.

Nej en middagslur var det!


Piggelin



Ja inte jag alltså, utan glassen. Hemma hos modern och fadern nu, smet självklart in till frysen och tog mig en Piggelin! Mums! Men icke blev jag piggare för det. Men just nu är det bara bra för snart är det dags för mig att nanna, upp 4.15 för imorgon är det jobb som gäller, onsdag också.

Så trött så trött

Idag har jag inte fått mycket gjort. Tröttheten hänger som ett moln över mig, eller som en stor klump i huvudet kanske? Hade gärna sovit hela dagen om jag hade fått men det får jag inte. Kan nästan så vad om att när jag ska lägga mig för att sova sen ikväll så kommer jag inte kunna somna, bara för att. Imorgon är det upp kl 4 för att jobba i kallskänkan, så sova tidigt hade ju varit najs.

Något annat som är najs är att min moster ringde idag med roliga besked! Yey! Men än är inget bestämt så får se. Men ett yey till får det bli iaf!

Om två timmar bär det av in till stan för att möta upp med pappa och sen åka hem till dem. Får se om jag hinner med lite mys innan det är dags att sova.

Bildbevis-ingen disk!

Eftersom min snälla kompis Therese inte trodde på mig när jag sa att jag inte hade någon disk och krävde bildbevis....



Nå, tror du på mig nu?

Trötter?

Småsov igår till tvn sen somnade jag ordentligt vid en kvart i ett. Gissa när jag kom upp imorse? Ja inte klockan 8 som jag hade ställt larmet på... halv tolv lyckades jag ta mig upp ur sängen. Det är många timmars sömn det. Vaknat några ggr under morgonen, haft de mest bisarra drömmar, men att gå upp var det inte tal om.

Så här är det varje vår, om jag inte absolut måste gå upp, så kommer jag inte upp. Allergi och medicin är ingen bra kombo om man vill vara pigg. Är det bara jag som har en hatkärlek till våren?! Det är ju så fint, det är så mycket liv som börjar... men allt det här livet sabbar för mig, får mig att må dåligt.

Nu är jag iaf ganska så utvilad så jag ska sätta fart med dagen! Precis ätit frukost och haft ett kort litet besök av pappa. Nu ska här städas, tänkte börja med köket och disken, ja vad kul. Inte.

Sängliggandes.

Eftersom jag inte hittade någon att leka med idag får det bli sängen. Planerna på att gå ut ändrades tvärt i måndags och sen har jag inte lyckats ändra tillbaka dem. Hade iaf en riktigt rolig kväll igår, på Chalmersfesten. Första gången jag var på Chalmerskåren, shit pommes frittes vad stort det var. Dansgolv, trappor, toaletter och vrår överallt, att vi inte gick vilse är ett under. Dansades och hades roligt i flera timmar innan det var dags att gå hem och sova. Innan Chalmers var det förfest hos Okkes klasskamrat Ia med, riktigt trevligt det också även om jag bara var där i en sådär 40 minuter. Go tjej det där!

Nej vet ni vad, nu blir det korsord tror jag. Med tvn på i bakgrunden som sällskap. Imorgon väntar en dag med massa städ och fix, måste få ordning på det här stället. Det här fungerar inte, kan inte bo så här.

Åh vad jag inte vill vara hemma själv nu, vill ut, vill träffa folk, vill ha roligt. Jag ska ju inte ens jobba imorgon. Suck.


Göteborgs nya hjul.



Göteborg har ju fått sig ett nytt hjul, ett Londoneye fast här istället. Jag tycker att de kunde väl kommit på något nytt men får väl erkänna att det ser lite fräckt ut. Dock tillhör väl jag dem som troligtvis aldrig kommer åka upp i det där hjulet eftersom jag är höjdrädd. Okke påstår att han ska hälla i mig en flaska Fisherman och sen lura upp mig... jag tror inte han vet vad han ger sig in på. Fast egentligen skulle jag ju vilja åka det, jag vill också kolla på utsikten. Himla höjdskräck. Frågan är bara vad det kommer att kosta? Något säger mig att det inte kommer vara jätte billigt.

Någon som vet när det rullar igång? Jag trodde det skulle ha gjort det vid det här laget.


Lägg märke till den svarta VIP-vagnen. Undra vad som krävs för att få åka i den?

På jobbet.


Ingen jätte pigg Frida på busshållplatsen :P

Känns inte jätte kul att jobba idag! Eller ja, jag visste ju att jag skulle jobba så tog det lugnt igår, det är väl mer där det inte så roliga ligger. Men är lite busig idag och har med mig datorn till jobbet, måste ju testa hur bra min lilla minisak är.

1 maj idag då, tiden går fort.

RSS 2.0